Befektetési alapok

Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap

Befektetési politika

Az Alapkezelő az Alapot egy magyar ingatlanokba fektető, diverzifikált portfolióval rendelkező alapként alakította ki. Az Alapkezelő célja, hogy a Befektetési Jegyek vásárlói középtávon (legalább 3 éves távlatban) az inflációt és a banki kamatokat meghaladó megtérülést érjenek el. Az Alap ingatlanbefektetéseit, fejlesztéseit elsősorban Budapesten és annak vonzáskörzetében, másodsorban hazai nagyvárosokban, és egyéb vidéki településeken kívánja megvalósítani. Az Alap célja a tőkenövekedés.

Az Alapkezelő tervei szerint aktív menedzsment tevékenységével elsősorban (de nem kizárólagosan) az alábbi projekttípusok megvalósításával kíván az Alap befektetői számára hozzáadott értéket termelni:

  • Elhelyezkedését és egyéb adottságait tekintve kereskedelmi- vagy lakóingatlan fejlesztés megvalósítására alkalmas területek felkutatása és megvásárlása, a terület fejlesztési koncepciójának kialakítása, az építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítése és a projekt megindításához szükséges jogerős építési engedély beszerzése, a projekt értékesítési koncepciójának kialakítása
  • Olyan ingatlanok megvásárlása, melyek részben alulhasznosítottságuk, részben műszaki színvonaluk okán egy esetleges újrafejlesztést (felújítás, átalakítás, bővítés) és/vagy egy esetleges újra bérbeadást követően várhatóan a fejlesztési költségeket érzékelhetően meghaladó értéknövekedés mellett értékesíthetők

Az alap nyíltvégű, határozatlan futamidejű. A forgalomban lévő befektetési jegyek száma elérte az alap kezelési szabályzatában szereplő forgalmazási maximumot. Így a befektetési jegyek forgalombahozatala jelenleg szünetel.

A befektetési politika részletes tájékoztatója a "Közzétételek" menüpont alatt a Kezelési Szabályzatban található meg.